CDN Content Delivery Network

Eén van de belangrijkste factoren van je website of webshop is de snelheid. Bezoekers zullen meer pagina’s en producten bekijken, de website minder snel verlaten en eerder een bestelling plaatsen.

Je kunt jouw website op verschillende manieren versnellen. Wij optimaliseren de snelheid van jouw website standaard tijdens het bouwproces. Maar je kunt ervoor zorgen dat je website of webshop nóg sneller is. Grote en drukbezochte websites en webshops hebben vaak een enorme database gevuld met statische content, zoals afbeeldingen en video’s. Door gebruik te maken van een Content Delivery Network (CDN) worden grotere websites en webshops stukken sneller.

CDN, wat is dat?

Een CDN valt onder de noemer hosting. Hierbij staan meerdere servers met elkaar in verbinding. De statische inhoud van een website of webshop wordt vanaf de dichtstbijzijnde server geladen. Omdat een CDN in staat is de inhoud van jouw website te dupliceren en op de server te plaatsen, is deze vele malen sneller dan een normale webserver.

Hoe werkt een CDN?

Neem bijvoorbeeld iemand uit Spanje die een webshop bezoekt. De afbeeldingen van de webshop worden opgevraagd via het CDN, waarna hij de afbeeldingen worden ingeladen vanuit Spanje. Wanneer iemand uit Nederland deze webshop wil bekijken, worden deze afbeeldingen juist vanuit een Nederlandse server geladen. Op die manier minimaliseer je de laadtijd, waardoor de snelheid van jouw webshop verbetert.

Waarom een CDN?

  • Snellere laadtijd
  • Sneller dan webserver
  • Beter voor Google