De bouwtekening van je website: een functioneel ontwerp

2 december, 2013

Wie wel eens een website of webwinkel bij ons heeft laten ontwikkelen is er al mee bekend: het functioneel ontwerp. Wat is het eigenlijk precies? En waarom maken wij er hier, bij Wiwi Websolutions, gebruik van?

Het functioneel ontwerp

functioneelontwerpHet bouwen van een website of webwinkel is te vergelijken met het bouwen van een huis. Op het moment dat je besluit om een huis te bouwen of verbouwen, zal er altijd een hoop beslist moeten worden. Hoe groot moeten de verschillende ruimtes worden? Hoe gaan we het huis indelen? Waar komt de keuken? En wat is een logische – gebruiksvriendelijke – indeling? Dit staat allemaal in een bouwtekening.

Van wens naar functionaliteit

Zo’n bouwtekening, ook wel functioneel ontwerp (FO) genoemd, is ook noodzakelijk bij het bouwen van een website. Door vooraf aan de bouw van de site of shop een FO te maken, vertalen we de wensen van de klant naar functionaliteit. We maken inzichtelijk hoe de indeling van de website eruit komt te zien, en welke elementen op de verschillende pagina’s te vinden zijn. Zo weet je van te voren precies wat je kan verwachten van ons en wat er allemaal in jouw nieuwe website of webwinkel komt. Daarnaast is het ook een goede extra controle, zit alles er wel in wat je er in wilde hebben?

De inrichting; content

Een bouwtekening zegt niks over de  inrichting van de kamers. Waar komt de bank? En welke kleur krijgt de eettafel? Doe je het zelf? Of neem je een interieurstyliste in dienst?

Aan de hand van het functioneel ontwerp, is het makkelijk te bepalen welke   content, zoals: teksten en afbeeldingen, we nodig hebben voor het inrichten van de site. Zo weet je precies van te voren wat er nog gemaakt moet worden. Je kan nu ook op tijd beslissen of je bijvoorbeeld de teksten liever zelf schrijft, of dat je dit wellicht over wil laten aan onze tekstschrijfster.

Start van de bouw

Na goedkeuring van het functioneel ontwerp, zijn de wensen, behoeften en verwachtingen aan weerszijde duidelijk. Er kan nu begonnen worden met de bouw van jouw nieuwe website of webwinkel; de technische realisatie.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust  contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Terug naar blog