Met buitenlandse IP-adressen beter vindbaar!

Verkoop je ook producten in het buitenland via jouw webshop? En je wilt goed gevonden worden door Google? Dan is de aanschaf van buitenlandse IP-adressen een must. Lokalisatie – zoals we dit noemen – speelt een steeds grotere rol bij jouw zoekmachineoptimalisatie.

Uw website of webshop beter vindbaar in het buitenland

Google achterhaalt het land waarin een webserver zich bevindt. Naast de welbekende buitenlandse domeinextensies (.nl, .de, .be) kijkt Google naar het IP adres om te bepalen in welk land zij de zoekresultaten moeten tonen.

Buitenlands IP adres, hoe werkt dat?

Wanneer je een zoekterm in Google typt kun je bij de resultaten kiezen voor:

  • Pagina’s geschreven in het Nederlands
  • Pagina’s uit Nederland

Kies je voor Pagina’s uit Nederland dan toont Google de websites waarvan de server zich in Nederland bevindt. Is je website in het Nederlands geschreven, maar bevindt de server zich in het buitenland, dan zal je website niet in de zoekresultaten naar voren komen. Dit principe geldt voor alle landen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Geheel vrijblijvend afspreken en zelf oordelen of wij de geschikte partij zijn? Wij denken graag mee en maken een vrijblijvend voorstel na onze kennismaking! Hierdoor weet je exact waar je aan toe bent!

Vrijblijvende offerte of bel 024 388 8869
portret-jeroen