Direct aan de slag met Social Media

Bereik je doelgroep met de inzet van social media! Het is tegenwoordig niet meer te negeren in ons dagelijks leven, én zeker niet als organisatie. Is er een nieuwsbericht, dan staat deze eerder op Twitter, dan dat dit bericht het televisie nieuws heeft bereikt . Het kostte de televisie 13 jaar om 50 miljoen gebruikers te bereiken, Facebook heeft maandelijks 850 miljoen gebruikers!

Social media voor bedrijven

Wat moet ik doen met social media? Een vraag die klanten steeds vaker stellen. Het antwoord op deze vraag is voor elke organisatie verschillend. Als organisatie moet je nooit “zomaar” ermee beginnen. Vraag je altijd af, wat wil ik er mee bereiken? Denk hierbij aan naamsbekendheid vergroten, nieuwe medewerkers vinden, extra klantenservice (webcare) en nieuwsberichten plaatsen.

Om je social media strategie duidelijk te krijgen, is het belangrijk om eerst een aantal doelen op te stellen. Social Media is een middel, geen doel. Vind je het lastig om een doel te bepalen? Wij helpen je graag een handje. Tijdens een brainstormsessie, maken we samen met jou onze expertise een plan van aanpak. We kiezen samen voor de juiste doelstellingen, doelgroep benadering en strategie.

Social media uitbesteden

Social media is niet iets voor tussendoor, continuïteit in berichtgeving is belangrijk, onderhoud jouw kanaal daarom goed! De manier van communiceren op de social media kanalen is per kanaal verschillend, en verlangt daardoor ook een andere aanpak. Facebook is geen Twitter en Pinterest geen LinkedIn, er zal dus op elk kanaal op een andere wijze gecommuniceerd moeten worden met jouw doelgroep.

Zorg dat je jouw fans en volgers een meerwaarde biedt, zij verwachten immers vermaakt en geboeid te worden op jouw kanaal.

Met jouw social media kanaal geef je, net als bij jouw website of webshop, een visitekaartje af. Het is daarom belangrijk dat deze er professioneel uitziet, passend bij de huisstijl van jouw organisatie. Heb je hier zelf geen tijd voor en laat je dit liever over aan onze grafisch vormgever en Social Media expert? Bel gerust om de mogelijkheden met ons te bespreken.