Goede webteksten schrijven, hoe doe je dat?

20 december, 2011

De hamvraag vandaag: hoe kun je goede webteksten schrijven? Kijk je uberhaupt nog wel eens naar de teksten op jouw site? Of heb je de teksten erop geslingerd en nooit meer aangepast? Het schrijven van webteksten is een lastige, vaak onderschatte klus. Een kluif waar menig bedrijf zich liever niet in vastbijt.

Webteksten schrijven met call-to-action

Toch zijn aantrekkelijke, call-to-action webteksten van belang. Wat heeft een bezoeker aan jouw website als hij niet kan vinden wat hij zoekt? Spreken de woorden hem niet aan, dan is hij binnen enkele seconden verdwenen…naar de concurrent. Goede webteksten schrijven begint bij de juiste call-to-action.

Succesvolle webteksten zijn beknopt

Om je de juiste richting op te sturen, geven wij graag een aantal tips. Ten eerste houdt niemand van lange lappen tekst. Het is algemeen bekend dat lezen vanaf een beeldscherm een stuk lastiger is dan op papier.

Schrijf webteksten beknopt en doeltreffend; dat is wat de lezer wil zien. Ga ervan uit dat een bezoeker de teksten slechts scant. Houd de alinea’s en regels zo kort mogelijk.

Doelgroepgericht schrijven

Denk daarnaast heel goed na over wat je schrijft. Ellenlange verhalen over de geschiedenis van jouw bedrijf? Leuk voor jezelf, maar daar zit niemand op te wachten. De bezoeker gaat met een specifiek doel naar jouw website.

Zorg dat hij in jouw webteksten direct kan vinden wat hij zoekt. Ben je bijvoorbeeld eigenaar van een optiekzaak? Zet dan up-to-date aanbiedingen, service-specificaties en openingstijden duidelijk zichtbaar op uw homepage.

Schrijf je teksten kort en krachtig

Wat zien bezoekers eigenlijk graag? Maak het lezen van webteksten zo gemakkelijk mogelijk. Ga voor puntsgewijze opsommingen en tussenkopjes. Stem de schrijfstijl af op de doelgroep en maak niet onnodig gebruik van moeilijke woorden. Een gebruiksvriendelijke website scoort bij zijn bezoekers!

SEO webteksten

Tot slot speelt SEO-optimalisatie een grote rol bij het schrijven van goede webteksten. SEO webteksten schrijven is een lastige taak. Het is natuurlijk de bedoeling dat je gevonden wordt in Google. Je moet rekening houden met keywords, titles en tags. Heb je hier geen verstand van? Laat het dan aan een specialist over.

Meer over webteksten schrijven

Wil je meer weten over dit onderwerp, dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Terug naar blog