Waarom kiezen voor buitenlandse IP-adressen?

16 oktober, 2012

Het aanschaffen van buitenlandse IP-adressen is de laatste trend op het gebied van Zoekmachine Optimalisatie. Maar waarom is deze trend zo succesvol en is het iets voor jou?

Beter gevonden door Google

Je runt een succesvolle webwinkel en verkoopt jouw producten ook in het buitenland? Het spreekt voor zich dat je goed gevonden wilt worden door Google. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je beter gevonden wordt in bijvoorbeeld Spanje of Duitsland?

Hoe werkt een buitenlands IP-adres?

Op dit moment heeft je webwinkel waarschijnlijk een Nederlands IP-adres. Dit betekent dat de website vanuit ons land wordt gehost. Een zoekmachine als Google merkt op dat jouw webwinkel wel degelijk bestemd is voor de Spaanse internetgebruiker, maar omdat het IP-adres hier niet vandaan komt, zal de webwinkel minder hoog in de zoekresultaten verschijnen.

Lokalisatie

Het aanschaffen van buitenlandse IP-adressen – ook wel lokalisatie genoemd – help je bij het realiseren van een hogere positie in Google. Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van lokalisatie tijdens het zoeken. Wanneer je een zoekterm invoert kun je bij de resultaten kiezen voor:

  • Pagina’s geschreven in het Nederlands
  • Pagina’s uit Nederland

Wanneer je kiest voor Pagina’s uit Nederland  dan zal Google alleen sites tonen waarvan de server zich in Nederland bevindt. Dit principe geldt voor ieder ander land. Met de aanschaf van buitenlandse IP-adressen zal Google jouw website wel tonen. Je hebt immers een Spaanstalige website met een lokaal IP-adres.

Waarom een buitenlands IP adres?

  • Word beter gevonden door Google
  • Gevorderde zoekmachine optimalisatie
  • Beter verkopen in het buitenland

Wil je beter scoren met jouw webwinkel in het buitenland? Schaf dan direct buitenlandse IP-adressen aan voor jouw webwinkel.

Terug naar blog